Pisica tristă – cum să o ajuți? Cum arată depresia pisicilor?

Pisica tristă - cum să o ajuți- Cum arată depresia pisicilor
Nevoile de bază ale unei pisici nu sunt doar cele fiziologice. Pentru ca animalul să se bucure din plin de viață, nu trebuie să uitați de nevoile sale emoționale și de specie. Acesta din urmă se referă în primul rând la satisfacerea instinctelor de vânătoare ale pisicii, care ar trebui să-și găsească o ieșire în joc. Face pisica tristă, activă , are o tendință mai scăzută la supraponderalitate și alte boli rezultate din lipsa exercițiului fizic. Dar ce poți face dacă pisica ta nu are chef și nu vrea să se joace?

Pisică plictisită – „leneșă” sau răutăcioasă

Pisica este un prădător care are încă nevoi legate de specii legate de lanțul de vânătoare. Animalul tău de companie trebuie să descarce energie jucându-se și descoperind ceva nou. Jocurile de vânătoare îi vor satisface instinctele – cu condiția să fie desfășurate corect! Alte tipuri de joc, cum ar fi cele intelectuale sau stimularea simțurilor, permit animalului să exploreze și să se eforteze mental. Ele necesită adesea mai multă energie decât efort fizic. Pisica va fi mulțumită și… obosită. Merită să aloci timp pentru astfel de jocuri, de exemplu, seara, pentru ca o pisică plictisită să se poată bucura de divertisment.

Pisica plictisită – pregătește-i un apartament

O pisică nu trebuie să se plictisească nici măcar într-un apartament mic. Este suficient să ne gândim la interior în trei dimensiuni. Desigur, există pisici care preferă să se deplaseze la „parter”, dar majoritatea acestor animale se cațără și ele, sar pe suprafețe mai înalte, observă mediul de sus.Chiar și într-o garsonieră, puteți amenaja un loc de joacă pe care o pisică tristă îl va folosi cu plăcere. Oferiți-i un stâlp de zgâriat spațios, tip copac. Dacă ar ocupa prea mult spațiu – puneți un stâlp de zgâriere mai mic, dar în plus montați rafturi și podețe pe unul dintre pereți pentru cățărare și observație. Prin natură, pisica urcă de bunăvoie pe astfel de rafturi – se simte în siguranță acolo, ține un ochi pe tot, nu este deranjată, de exemplu, de câini sau copii.Poți depăși plictiseala pisicii tale adaptându-ți propriul mobilier la nevoile animalului. Un raft pentru cărți și bijuterii poate avea rafturi pe care animalul tău se va urca. Din ce în ce mai multe idei interesante sunt oferite și de producătorii de mobilă, propunând modele adaptate nevoilor pisicilor. La rândul lor, creatorii accesorii pentru pisici încearcă să facă „mobilier pentru pisici” stilat și potrivit pentru diverse interioare. O pisică tristă își va reveni instantaneu cu spațiu mai variat pentru a se deplasa.Rafturile pentru pisica ar trebui să fie atașate la o astfel de distanță unul de celălalt și într-un astfel de unghi încât animalul de companie să poată sări cu ușurință de la unul la altul. celălalt. Unghiul maxim de înclinare al raftului unul față de celălalt este de 45°. Puteți atașa, de exemplu, bucăți de covor sau țesătură aspră pe elementele din lemn, ceea ce va crește aderența pisicii la suprafață. Vor fi o varietate interesantă a terenului și, în același timp, o varietate interesantă a terenului.De asemenea, puteți atașa pe perete mini-poduri din cuie de lemn, cabine, paturi și chiar un tunel (de exemplu, sub tavan). Căutați inspirație pe Internet – ideile nu lipsesc!

Pisică plictisită – distracția nu înseamnă doar vânătoare

Orice pisică are nevoie de jucării. Ar trebui să-i stimuleze simțurile și să-i satisfacă instinctul de vânătoare. Pisicile au tipurile lor preferate de jucării – aceste preferințe se dezvoltă devreme în viață. Pisica se joacă adesea cu tot ce găsește pe drum, dar în timp începe clar să prefere anumite jucării. Așa că există pisici cărora le plac undițele cu pene, să aducă mingi, să urmărească șoareci care zdrăngănesc. În plus, există o grămadă de jucării pe care orice pisică tristă le va găsi interesante.Ce se întâmplă dacă jucăriile sunt disponibile, dar pisica nu arată nici un interes pentru ele? Poate că au avut deja grijă de el. O pisică se poate plictisi de jucării destul de repede și are nevoie constant de noi stimuli. Cea mai bună metodă este să oferi pisicii tale doar o parte din jucării în fiecare zi. Schimbați jucăriile, de exemplu, în fiecare săptămână – vor fi ca noi pentru pisică.Nu vă fie frică de jucăriile neconvenționale. covorașele olfactive, cunoscute proprietarilor de câini, funcționează bine și pentru pisici! Puneți bunătăți între resturi de țesătură moale și lăsați-vă pisica să caute covorașul folosind simțul mirosului. Pisicile cărora le plac provocările le vor plăcea și jucăriile care necesită extragerea unui tratament, de exemplu, cu o labe (labirinturi) sau prin rostogolirea unui obiect – bile pentru dulciuri.

ABC al jocului cu o pisică

Desigur, pisica ar trebui să aibă acces la jucării de care trebuie să aibă grijă de el însuși. Totuși, amintiți-vă că jucăriile întinse pe podea se vor plictisi rapid. Pisicile sunt stimulate de mișcare și sunet, dar mai ales de mișcare imprevizibilă. Jucăriile care funcționează cu baterii care se mișcă pe o traiectorie fixă ​​devin rapid neinteresante, iar pisica – tristă. Nimic nu poate înlocui… un gardian!Sarcina ta în jocul de vânătoare este să pui „prada” în mișcare. O undiță este perfectă pentru asta. Amintiți-vă că aceasta este o simulare de vânătoare – prada nu poate defila în fața prădătorului, ar trebui să se strecoare în moduri diferite, să se ascundă, să fugă. Mișcați tija neregulat. Tijele lungi cu pene se pot „ridică” ca păsări. Pisica ar trebui să țină o ambuscadă victimei, să o urmărească, să facă sărituri. Lasă-l să se apropie de mai multe ori pentru a captura prada, astfel încât să nu fie atât de ușor. Amintiți-vă, totuși, că un joc satisfăcător este unul care se termină cu succes. Pisica trebuie să prindă jucăria – aceasta completează lanțul de vânătoare.Pentru ca jocul să fie pe deplin satisfăcător, ar trebui să imite secvența care are loc în natură. Cel mai bine este să te joci cu pisica ta înainte de masă sau să-i oferi un răsfăț după ce jocul se termină prin prinderea „pradei”. În acest fel, o pisică plictisită va fi stimulată la activitate.

Încerci, dar pisica tristă este încă deprimată?

Dacă pisica ta este încă pasivă, în ciuda eforturilor tale, ia în considerare ce o cauzează. În primul rând, nu confundați plictiseala cu apatia? O pisică tristă se poate simți pur și simplu rău. Depresia, lipsa dorinței de a se juca, dar și lipsa poftei de mâncare pot fi simptome ale diferitelor boli interne. O pisică letargică ar trebui examinată de un medic.Reticența față de exerciții fizice se manifestă și la pisicile mai în vârstă sau la cele care suferă de boli articulare. Fiți atenți dacă felina dvs. în vârstă are probleme să sară pe pervaz, deși obișnuia să o facă fără probleme, sau să intre în cutia de gunoi. Nu neglijați activitatea lui, ci adaptați tipul de joc la abilitățile animalului de companie. Îi poți face rost de o cutie de carton cu găuri prin care poate scoate jucăriile. O opțiune bună va fi, de asemenea, o pistă cu minge sau diverse puzzle-uri pentru pisici. Într-un cuvânt – acele jucării care necesită folosirea labelor din față, nu alergarea sau săritul. Nu renunta nici la a te juca cu undița, ci lasa pisica sa se joace in timp ce sta culcat.Este posibil ca pisica tristă să nu vrea să se joace și pentru că ai ales momentul nepotrivit. Nu-i deranja somnul și nu începe să te joci când este vizibil somnolent. Momentul ideal pentru care multe pisici să se joace este seara – este și o situație bună pentru tine, pentru că ai șansa să-ți salvezi animalul de companie înainte de căderea nopții. Nu renunța la inițierea distracției în momente diferite. Cu toate acestea, nu forțați niciodată animalul dvs. de companie să fie activ.Poate că jocul cu pisica a fost neglijat de ceva timp și pisica a devenit puțin leneșă? Atunci, ajungeți la jucăriile de activare. Amintiți-vă ce tipuri de jucării i-au plăcut cel mai mult pisica. Multe animale reacționează viu la undițele cu pene sau jucării care scot zgomote când se joacă. Poate că îți vei interesa pisica dacă vede brusc un obiect în mișcare sub pătură?Multe pisici – dar nu toate – reacționează viu la catnip. Planta poate ajuta la energizarea unei pisici plictisite. Se găsește în multe tipuri de jucării. Este disponibil și separat, sub formă de bile.Dacă pisica ta nu este interesată de asta, poate preferă valeriana sau matatabi? Această din urmă plantă conține până la doi atractanți care atrag pisicile care combină proprietățile catnip și valeriană. S-a studiat că 75% dintre pisici preferă matatabi în loc de catnip. Matatabi are forma unor bețișoare de mestecat – apropo, această jucărie curăță dinții pisicii de depuneri.

Depresia pisicilor

O pisică apatică care pare să fie bine poate suferi de depresie. Deprimarea stării de spirit de acest grad poate fi cauzată de schimbări rapide în viața unui patruped, de exemplu, mutarea sau apariția unui nou membru al familiei. Într-o astfel de situație, merită să observăm bunăstarea animalului nostru de companie și să îi oferim tot ce are nevoie: un sentiment de siguranță, distracție, satisfacerea instinctului său de vânătoare etc.

Este laserul o idee bună pentru o pisică tristă?

Unii încearcă să facă pisicile să se joace cu o jucărie laser. Din păcate, laserele au multe dezavantaje. Uneori, ele excită prea mult pisicile, ceea ce le face dificil să se relaxeze după aceea. Totuși, mai gravă poate fi frustrarea de a nu putea prinde un obiect în mișcare.Jocul corect de vânătoare cu o pisică ar trebui să urmeze modelul stabilit de lanțul de vânătoare – și astfel să se încheie cu capturarea „victimei”. O pisică tristă care nu poate prinde niciodată obiectul urmărit nu simte satisfacția de a se juca. Frustrarea lui se va adânci. În cele din urmă, el poate deveni descurajat să joace.Dacă vrei să te joci cu o pisică cu un laser – de exemplu, atunci când este un animal de companie greu de mișcat – jocul trebuie să se încheie prin îndreptarea punctului roșu către o jucărie adevărată și prinzând-o. De asemenea, nu lăsați pisica să se entuziasmeze prea mult. Pisicile sunt alergători pe distanțe scurte, dar multe dintre ele își ignoră limitările fizice atunci când urmăresc un laser.

Pisică tristă – vă va ajuta distracția?

Joaca-te cu o pisică nu este doar divertisment – este un element foarte important al îngrijirii zilnice a animalelor. In acest fel, ai grija de starea fizica si psihica a pisicii, previi dezvoltarea excesului de greutate si intariti legatura dintre voi! Orice pisică sănătoasă, dar tristă, vă va aprecia eforturile și vă va simți mai bine.Imagine de Ty Swartz de la Pixabay


Citeste ultimele articole


Pisica tristă – cum să o ajuți? Cum arată depresia pisicilor?

Publicat
Din categoria Blog

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *