Resetare parola

click pentru a porni zoom
Harta se încarcă
Nu am gasit niciun rezultat
deschide harta
Rezultatele cautarii tale

Cine este seful haitei?

Publicat in 21 februarie 2016 de DorobantuAdrian

Cainele familiei trebuie sa asculte de toti membrii acesteia

Din momentul in care catelusul isi face aparitia in familia ta, el intra intr-o haita.
Haita este formata din toate persoanele care locuiesc in casa, fie ca esti tu cu el sau mai locuiesti cu alte persoane.
Orice haita are nevoie de un lider, de un alfa.

De ce este nevoie de un sef de haita?

Daca tu nu arati si te comporti ca un alfa atunci va considera ca este de datoria lui sa conduca. Acest lucru este adanc infipt in ADNul cainelui indiferent de varsta, sex sau rasa.
Astfel, cainele va incepe sa se comporte gresit cu membrii familiei, va deveni dominant, nu va asculta de nimeni. Ba mai mult, va incerca sa se impuna. Sa isi impuna regulile, lucru ce poate conduce la conflicte.
Pentru ca acest catelus sa se transforme in animalul de companie dorit va fi nevoie ca toate persoanele din casa sa ii demonstreze ca se plaseaza mai sus decat el pe scara ierarhica a haitei.

Cum ma asigur ca nu sunt dominat de caine?

Cateva metode simple de a face acest lucru sunt:
Cainele mananca intotdeauna ultimul. Daca familia se aseaza la masa, cainele nu va primi mancarea inainte ca familia sa o fi terminat pe a lor. In caz contrar cainele va intelege ca el este alfa in haita pentru ca intr-o haita numai alfa manaca primul din prada.
Intr-o haita numai liderul trece primul printr-un spatiu ingust. In familie cainele nu ar trebui lasat sa intre sau sa iasa primul pe usa si nu trebuie lasat sa mearga inaintea stapanului la plimbare. Pozitia ideala la mersul alaturi este atunci cand omoplatul cainelui nu depaseste piciorul stapanului.

usawalk

Oare cainele va avea de suferit?

Cainele nu va suferi in urma unui astfel de comportament. Pentru el este natural sa isi urmeze liderul. Este mult mai frustrant pentru un caine sa fie nevoit sa conduca haita pentru ca stapanul nu a stiut cum sa se impuna. El va intelege ca stapanul lui are nevoie de indrumare, isi va asuma rolul de lider chiar daca nu stie cum sa faca asta si atunci va rezulta un caine lider de haita care va latra la orice obiect/persoana pentru a incerca sa isi protejeze apropiatii.

Deasemenea, acest tip de comportament trebuie avut numai fata de caine, nu si fata de ceilalti membri de familie. Cat timp cainele intelege ca ocupa ultimul loc in ierarhie, atunci el va asculta de toti cei din casa.

In articolul urmator vom vorbi despre „limbajul corporal”.

Lasa un raspuns